U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog prisiljavanja žena i djece na prosjačanje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva “Partner” s ciljem dokumentovanja krivičnog djela “Trgovine ljudima”.

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je.

Slobode su lišene dvije osobe i to N.O. (1980.) i S.A. (1986.), obojica rođeni u Đurđeviku.

“Uhapšeni su osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela na način da su u proteklom periodu eksploatisali žene i djecu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi radnom eksploatacijom i prisilnim prosjačenjem na području Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS oba osumnjičena će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, kazali su za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79