U Sarajevu umrla Zilha Šeta, odmilja zvana Tetka Zilha

Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, jedan je od simbola Sarajeva još od ratne 1992. godine kada je počela sa radom u Narodnoj kuhinji Stari Grad, gdje je ostala sve do danas, preminula je. Ova vijest je za Oslobođenje potvrđena iz više izvora, ali i iz Narodne kuhinje.

Poznata humanitarka, majka siromašnih, gladnih, bolesnih i nemoćnih stanovnika Sarajeva odmilja Tetka Zilha, porijeklom je iz Višegrada, Kosovo Polje, gimnaziju je završila 1970. godine.

Kuhanje je, kako je isticala, za nju praznik i užitak. Korisnici Narodne kuhinje, kojih je iz godine u godinu bilo sve više, od nje nisu dobivali samo obroke, već i osmijeh, toplu riječ, pa i zagrljaj.

Od rada nije odustala ni u doba koronavirusa, iako je spadala u rizičnu grupu godina, ali i dijabetesa.

Dobitnica je brojnih nagrada za svoju humanost i požrtvovanost; Međunarodne nagrade za dobročinstvo u Turskoj, Šestoaprilske nagrada grada Sarajeva, priznanje emeritusa dr. Mustafe Cerića koji je obnašao dužnost reisu-l-uleme, 2003. godine bila je izabrana za Ženu godine (časopis Žene).


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79