U Sarajevu zaplijenjen 1,5 kilogram skanka

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo preksinoć su u saradnji sa policijskim službenicima Druge i Šeste PU, kao i Sektora za policijsku podršku, uhapsili S. K. (40), rođen u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, istog dana u mjestu Ilovice, općina Trnovo, izvršen je pretres automobila Ford Fokus, koje isti koristi  uhapšeni.

Skank pronađen u Fordu
Skank pronađen u Fordu Foto: Ilustracija

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 1.500 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu (super skank).

Uhapšeni S. K. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, on će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79