U SIPA-inoj akciji uhapšen i advokat Bojan Veselinović

Policijski službenici SIPA-e će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktvnosti propisane Zakonom o sprječavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti Bosne i Hercegovine

Pripadnici SIPA-e, u sklopu operativne akcije „Squere“, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada, pretresaju poslovne i stambene objekte na više lokacija.

Pretresi se vrši po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Tužilaštva KS i u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a KS i MUP-a ZDK.

Nakon što je objavljena vijest da je u Sarajevu uhapšen vijećnik Stranke za BiH u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, Avaz je objavio i da je uhapšen advokat Bojan Veselinović.

Pored Hodžića pao i poznati sarajevski notar Džemaludin Mutapčić

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Nedozvoljena trgovina“, „Krivotvorenje isprave“, „Prevara“, „Porezna utaja“, „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“, „Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“, „Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Takođe, policijski službenici SIPA-e će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktvnosti propisane Zakonom o sprječavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti Bosne i Hercegovine.

Na bankovnim računima nekih od osumnjičenih lica blokirana je 81.669,00 konvertibilnih maraka

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su do sada u sklopu operativne akcije “Square” slobode lišili četiri lica.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Ko je uhapšeni Elvis Hodžić: “Promijenio tri stranke, maloljetni borac ARBiH, bio angažovan u SFOR-u i NATO”

Prilikom pretresa do sada je otkrivena i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije te više od 54 hiljade konvertibilnih maraka.

Na bankovnim računima nekih od osumnjičenih lica blokirana je 81.669,00 konvertibilnih maraka.

Podsjedimo, SIPA je u ovoj akciji uhapsila Elvisa Hodžića, općinskog vijećnika u Novom Gradu koji je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te advokata Bojana Veselinovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79