U Širokoj rijeci u Banjoj Luci došlo do uginuća ribe

U ovom trenutku ne može se sa sigurnošću reći zašto je došlo do uginuća ribe, ali su inspektori izašli na teren kako bi bili uzeti uzorci sa svih ispusta u Široku

Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada Banja Luka jutros je angažovalo Institut za javno zdravsto RS-a da uzme uzorak vode u Širokoj rijeci, gdje je došlo do uginuća ribe.

-Jutros smo obaviješteni da je došlo do uginuća ribe u Širokoj i odmah angažovali stručnjake Instituta za javno zdravstvo. Angažovan je i Institut “Vaso Butozan” koji će uzeti i analizirati uzorak uginule ribe – kazao je načelnik banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Naglašava da se u ovom trenutku ne može sa sigurnošću reći zašto je došlo do uginuća ribe, ali da su inspektori izašli na teren kako bi bili uzeti uzorci sa svih ispusta u Široku rijeku.

– Preduzeće “Eko-bel” dobilo je nalog da pokupi uginulu ribu – kazao je Kecman.

Široka rijeka jedna je od pritoka Vrbasa na području Banje Luke.

Studentica iz Njemačke kod Bihaća podigla plantažu lješnika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79