U Širokom Brijegu proglašeno stanje prirodne nesreće

Na području Širokog Brijega, na prijednog Štaba civilne zaštite, donesena je Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće, nakon nevremena i grada koji je nanioveliku štetu.

Snažno nevrijeme pogodilo je Široki Brijeg jučer oko 17:50 sati, a pale su velike količine grada koji je uništio poljoprivredna dobra, drveće i nanesena je šteta automobilima.

Pripadnici PVJ Široki Brijeg su od jučer na terenu i rade na saniranju štete. Od ranih jutarnjih sati u čišćenju i sanaciji učestvuju i građani.

Građani mogu prijaviti nastalu štetu u roku od osam dana od nastanka štete. Prijave se mogu izvršiti u prostorijama Službe za civilnu zaštitu (Stjepana Radića, Duhanska stanica). Građani će prilikom prijave popuniti obrazac uz pokaz lične karte.

Nevrijeme je zahvatilo i dijelove Općine Grude (Tihaljina, Ružići, Dragićina, Cerov Dolac, Medovići, Ledinac, Višnjica…).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79