U Sjevernoj Makedoniji 26 oboljelih od koronavirusa

U Sjevernoj Makedoniji do podne ima registrovanih ukupno 26 oboljelih od koronavirusa, izjavio je ministar zdravlja Venko Filipče. Na konferenciji za novinare. On je rekao da su novi pozitivni slučajevi tri pacijenta koji su testirani na privatnoj klinici “Žan Mitrev” u Skoplju.

“Jutros je testirano 10 pacijenata. Pozitivni su testovi tri pacijenta testiranih na klinici ‘Žan Mitrev’, dva napravljena juče i jedan danas”, rekao je Filipče.

Prema njegovim riječima, na Infektivnoj klinici u Skoplju je smješteno 17 oboljelih pacijenata, a devet u Debru, gradu na zapadu zemlje koji je stavljen u karantin u petak, 13. marta.

“Kapacitet Infektivne klinike je u potpunosti spreman. Prvi sprat, to je četvrina ukupnog kapaciteta, još nije ispunjen, ali je u potpunosti spreman i drugi sprat klinike da primi pacijente na hospitalno liječenje”, rekao je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79