U Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru stigle prve isporuke vakcina preko COVAX sistema

Kontingent od 24.000 doza vakcina AstraZeneca u nedjelju je stigao u Crnu Goru, zahvaljujući nabavci koju je sprovelo Ministarstvo zdravlja u okviru COVAX mehanizma.

To je prva isporuka i dodatne količine se očekuju u narednom periodu, javlja RTCG.

“Ogromno mi je zadovoljstvo što danas mogu da obavijestim crnogorsku javnost da je upravo stiglo 24.000 doza AstraZeneca vakcina iz COVAX inicijative, što predstavlja prvi kontingent od ukupno 84.000 doza koje će stići u Crnu Goru”, kazala je crnogorska ministrica zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

Istovremeno, prva vakcina AstraZenece preko istog mehanizma stigla su i na međunarodnu zračnu luku Skoplje, a avion je dočekao ministar zdravlja Venko Filipče zajedno s ambasadorima SAD-a, Francuske i Njemačke.

Riječ je također o prvoj isporuci od 24.000 doza, a uskoro bi trebao da stigne i ostatak od najavljenih 100.000 vakcina, prenose makedonski mediji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79