U skafanderu i s lisicama na rukama na ispitivanje dovedena majka djevojčice iz Nove Gradiške

U subotu oko 11 sati na ispitivanje kod županijske državne odvjetnice u Slavonskom brodu dovedena je 24-godišnja majka dvoipolgodišnje djevojčice koja se sa strašnim ozljedama glave bori za život u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Pred tužitelje je dovezena policijskom maricom, vezana plastičnim lisicama, te u skafanderu radi sigurnosti zbog pandemije koronavirusa. Zasad nije otkriveno što je rekla u tužiteljstvu, a čeka se i odluka o mjeri istražnog zatvora.

Podsjetimo, dijete je u Opću bolnicu u Novoj Gradiški zaprimljeno s teškim ozljedama glave, nagnječenjem mozga, a potom je reanimirano, intubirano i prebačeno u Zagreb. Tamošnji liječnici rekli su kako se s takvim ozljedama još nisu susreli, te su zgroženi slučajem. Sumnja se na nasilje, a javnost je zgrozila izjava sad već bivšeg ravnatelja Centra za socijalnu skrb kako si je dijete možda samo smrskalo glavu.

Djevojčica je dvije godine provela u udomiteljskoj obitelji jer su u biološkoj obitelji utvrđene nepravilnosti u odgoju, a otac je višestruko prijavljivan za nasilje, no onda je ipak vraćena roditelja. Ministar rada i socijalne skrbi Josip Aladrović te ravnateljice Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić danas su priznali da je odluka o povratku djeteta u biološku obitelj bila pogrešna, te je pokrenut niz stručnih nadzora.

Majka se zasad tereti za zanemarivanje djeteta, no kvalifikacija kaznenog djela može se izmijeniti, naročito ako dođe do najgorega, kada će se roditelje ili barem jednog od njih teretiti za ubojstvo. Oboje su u petak uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku. Oca bi u prostorije županijskog DORH-a na ispitivanje trebali dovesti naknadno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79