U Sloveniji danas 37 novozaraženih

U Sloveniji je u posljednja 24 sata testiranjem 1.328 testova potvrđeno 37 novih zaraza koronavirusom, pet manje nego dan ranije, a nije bilo novog smrtnog slučaja, objavila je u subotu slovenska vlada na Twitteru.

Hospitalizirane su 23 osobe oboljele od Covida-19, što je dva više nego prethodni dan. Dvije su na intenzivnoj njezi, a u petak je jedan pacijent otpušten iz bolnice.

Broj zaraženih od početka epidemije, s novim se slučajevima povećan je na 2.834, aktivno je 433 slučajeva, a do sada je umrlo 133 oboljelih.

Najviše novih zaraza u posljednja 24 sata potvrđeno je u Ljubljani, njih devet, a jedan je jučerašnji slučaj uvezen je iz inozemstva, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Ove sedmice je aj je tjedan zabilježeno znatno više lokalnih prijenosa infekcije kod ljudi koji su boravili u inozemstvu, izjavila je epidemiologinja Marta Grgič Vitek iz Nacionalnog instituta za javno zdravjje (NIJZ), prenosi Hina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79