U Sloveniji pao snijeg: Šta kažu bh. meteorolozi?

U Sloveniji pao snijeg: Šta kažu bh. meteorolozi?


Kamere na Kredarici u Sloveniji zabilježile su snježne prizore. Kiša je zbog prodora hladnijeg zraka sa sjevera počela prelaziti u snijeg čiji se jači intenzitet očekuje u toku dana.

Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

U večernjim satima na jugu zemlje je moguća grmljavina. Obilnije padavina se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna od 12 do 18, na jugu i istoku zemlje do 23 stepena.

U petak također pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine na sjeveru Hercegovini, istočnim i zapadnim područjima Bosne.
Poslije podne prestanak padavina u većini područja i smanjenje oblačnosti u Hercegovini, na istoku i jugozapadu Bosne.

Ni za vikend se ne očekuje promjena vremena. Naime, prognozirano je pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

U drugom dijelu nedjelje očekuje se postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature će se kretati od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevne od 12 do 16, na jugu do 19 stepeni, saopćeno je iz FHMZ.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija