U Srbiji neće biti nastavljena vakcinacija građana iz regiona

U Srbiji neće biti nastavljena vakcinacija građana iz regiona, izjavila je Ana Brnabić, premijerka te zemlje. Ipak, najavila je da će Srbija nastaviti da pomaže zemljama u okruženju.

“Pomagat ćemo koliko možemo, ali u ovom trenutku je važno da ubrzamo vakcinaciju naših ljudi”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da joj je drago što je Srbija u mogućnosti da pomogne građanima regiona i da je ponosna što je pokazala solidarnost u najtežim vremenima.

Brnabićeva je podsjetila na direktne donacije u vakcinama za BiH, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju i dodatni poziv građanima tih država da se vakcinišu u Srbiji.

“Mislim da je to važno, mi ne možemo biti sigurni, ukoliko naši prijatelji i komšije nisu. Kada dođemo do tog jula i nadam se steknemo kolektivni imunitet, ne možemo otvoriti granice i očekivati da se naša privreda potpuno oporavi, ukoliko naše komšije nisu dostigle neki stepen zaštite”, navela je Brnabić za TV Prva.

Ona je rekla da se nada da će ovaj korak Srbije zbližiti narode zemalja regiona u budućnosti, te ocijenila da se to već dešava i da narod zemalja u regionu vidi pruženu ruku Srbije te da politiku i političke izjave treba ostaviti sa strane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79