U Srbiji vakcinisano pola miliona ljudi, a bolnice opet pune!

Komandant Covid-bolnice Karaburma u Beogradu, dr. Ivo Udovičić izjavio je da je epidemija koronavirusa daleko od kontrole i da je povećan broj pacijenata inficiranih virusom.

Prema njegovim riječima, takva situacija je posljedica opuštanja ljudi zbog započete vakcinacije, a ono što zabrinjava jeste to što se bolnice ponovo pune, prenosi Beta.

Udovičić je za Dnevnik RTS-a rekao da je ta bolnica puna već dvije-tri sedmice i da dosta pacijenata zahtijeva intenzivnu njegu.

Naveo je da su trenutno u Covid-bolnici Karaburma hospitalizovana 82 pacijenta s teškom upalom pluća, od kojih je njih sedam na respiratoru i životno su ugroženi. “Dosta pacijenata napušta bolnicu s teškim oštećenjem pluća i teškim promenama na plućima koje zahtevaju višemesečnu rehabilitaciju i pitanje je da li će se oporaviti”, rekao je Udovičić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79