U Srbiju stigao ,,kontigent lijekova protiv korone”: Vučić ih dogovorio u Emiratima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u ovu zemlju već stigao jedan kontigent najnovijih lijekova protiv korona virusa, koji je sada na provjeri.

Ona je, gostujući na RTS-u, rekla da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić borio za te lijekove i tokom svoje posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da je o tome razgovarao da šeikom Muhamedom bin Zajedom jer, kako je dodala, UAE imaju sve najnovije lijekove.

“Pričamo i sa Evropskom unijom, i sa farmaceutskim kompanijama iz SAD, i Kinom i Japanom i znam da u ovom trenutku imamo već jedan kontigent najnovijih lekova koji je došao i koji je sada kod nas na proveri, kao i da dolaze još dodatni novi lekovi, ali o tome bolje da pričaju lekari zato što ja samo znam da su stigli i da su katastrofalno skupi”, rekla je Brnabić.

Dodala je da država budžetira i za to jer je to, istakla je, posao države, da nađe novac, a da struka kaže koji su lijekovi najbolji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79