U Srebrenici više nema zaraženih virusom korona

Nakon višemjesečne borbe sa epidemijom u Srebrenici više nema zaraženih od virusa korona, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje ove opštine.

Od izbijanja epidemije u ovoj lokalnoj zajednici od virusa korona oporavilo se 168 osoba, a 12 je, nažalost, preminulo.

Ublažene su mjere zaštite od širenja virusa i usklađene sa republičkim koje su još na snazi.

Službenik u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srebrenica Uglješa Stojanović rekao je Srni da je do sada u ovoj ustanovi 220 osoba osoba primilo prvu dozu vakcine, a 83 su i revakcinisane.

“Sutra se nastavlja imunizacija i u Skelanima ćemo vakcinisati 80 starijih osoba, a u srijedu u Srebrenici 120 osoba kineskom vakcinom Sinovak, a zatim narednih dana i 90 osoba vakcinom Pfizer”, precizirao je Stojanović.

On ističe da je značajan broj građana ove opštine, koji imaju dvojno državljanstvo ili po drugim osnovama, iskoristio pravo na vakcinisanje u Srbiji, ali nisu ažurirani ti podaci, pa nije poznat tačan broj vakcinisanih osoba u ovoj lokalnoj zajednici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79