U srijedu novo ročište Zijadu Mutapu i drugima: Da li će se vratiti u pritvor

Sud Bosne i Hercegovine će u srijedu razmatrati prijedlog Tužilaštva BiH da Zijadu Mutapu i drugima koji su osumnjičeni u predmetu Dženan Memić produži privor, odnosno da ih vrati u pritvor.

Ročište će biti održano po prijedlogu Tužilaštva koji je išao uz optužnicu, koju je Sud u međuvremenu potvrdio. U vrijeme sastavljanja optužnice, ‘petorka’ iz slučaja Dženan Memić bila je u pritvoru pa je Tužilaštvo tada tražilo da se isti produži. Obzirom da su u međuvremenu pušteni da se brane sa slobode, sada bi se to moglo preformulisati u ‘vraćanje u pritvor’.

Sud BiH je nedavno odbio žalbu Tužilaštva na odluku da se Alisa Ramić, Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić puste da se brane sa slobode, ali za dva dana ponovo će zasjedati i odlučivati o istom pitanju.

Novi detalji iz optužnice u slučaju “Memić”: “Dozvoljeno je sve osim ubistva, samo nađite Clio”

Kada je u pitanju slučaj Dženan Memić, prošle sedmice je Vrhovni sud donio oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića čime je stavljena tačka na priču oko toga da je mladić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Istu noć Muriz Memić se obratio građanima u Velikoj aleji i otkrio da će novi preotesti biti održani u septembru mjesecu.

U međuvremenu, Facebook grupa ‘Pravda za Dženana’, koja broji preko 70 hiljada članova, pozvala je sve one koji su uz porodicu Memić da pošalju pitanje ‘Ko je ubio Dženana Memića’ na dvije mail adrese Kantonalnog tužilaštva BiH.

Podsjetimo da je nekadašnja glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Dalida Burzić podigla optužnicu protiv Ljube i Bekrije Seferovića i teretila ih za saobraćajnu nesreću.

Kada je ona prešla na poziciju sutkinje, na poziciji glavne tužiteljice KS zamijenila ju je Sabina Sarajlija koja, prema riječima Muriza Memića, nikada nije željala da ga primi na razgovor piše RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79