U stanu u Hrasnom pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pronašli su u sarajevskom naselju Hrasno, u ulici Azize Šaćirbegović laboratoriju za proizvodnju marihuane.

Ovo je za Klix potvrdio glasnogovornik kantonalnog MUP-a Mirza Hadžiabdić, kazavši kako akciju pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo provodi Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga.


Laboratorija se nalazila u privatnom stanu, a pronađena je operativnim radom policije.

Na terenu se nalaze brojna policijska vozila koja osiguravaju nesmetano odvijanje uviđaja koji je u toku.

Iz MUP-a KS još uvijek ne izlaze s podacima o uhapšenim osobama.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode akciju na lokalitetu Hrasnog, područje općine Novo Sarajevo, gdje su tom prilikom, poduzimajući planske mjere i radnje, u jednom stanu pronašli laboratoriju za uzgoj opojne droge. U toku je vršenje uviđaja na mjestu događaja te će više informacija biti poznato nakon što on bude okončan”, saopćeno je iz MUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79