U Starom gradu prekrili kante za otpatke: Turisti bacaju smeće gdje stignu

Foto: Bljesak.info

U Starom gradu Mostara, situacija sa smećem postala je tema nakon što su kante za otpatke na nekim mjestima prekrivene plastičnim vrećicama kako bi bile manje uočljive.

Kante su postavljene na stupovima ulične rasvjete, ali trgovci su ih dodatno “zakamuflirali” kako bi očuvali estetiku okoline.

Ovaj potez naišao je na različite reakcije, s obzirom da su turisti često zbunjeni gde treba odlagati smeće, te su neki od njih svoj otpad ostavljali neposredno pored “sakrivenih” kanti.

Što bi se reklo, da ne kvari pogled na magazu.

Iz tog razloga odmah u neposrednoj blizini našla se i oveća gomila otpada kog su putnici namjernici odložili ne mogavši pronaći zakamuflirane kante za otpad.

Ova situacija izazvala je i novu brigu za čistoću grada, s obzirom na to da nepravilno odlaganje smeća može narušiti vizuelni i higijenski dojam turističkih atrakcija.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79