U strahu da ne budu uhvaćeni, kriminalci su spremni na sve

Da su razbojnici sve brutalniji, svjedoče posljednji slučajevi koji su se dogodili u Hercegovini. Najsvježiji primjer je od srijede, kad su trojica naoružanih razbojnika iz firme “Stanić comerc” na mostarskom Bišću Polju otela kombi natovaren cigaretama, a nakon što su se zaštitari dali u potjeru za njima, nisu se libili pucati, ranivši tako jednog od uposlenika “Delta securityja”.

Pretukli trudnicu

Samo noć prije, u mjestu Kosor, južno od Mostara, četvorica razbojnika su Golfom 2 presjekla put radnici kladionice koja se svojim automobilom vraćala sa posla kući te su joj uz povike: “Daj pare”, uzeli torbu u kojoj se nalazilo 1.000 maraka, piše Avaz.

Za razliku od nje, radnicu kladionice u petom mjesecu trudnoće još nepoznati razbojnici presreli su 1. marta u Donjoj Mahali u Mostaru dok se vraćala sa posla te je pretukli uzevši joj novac. Nesretna žena danima se oporavljala u bolnici.

đaja, drski razbojnik koji je sa pištoljem upao u trgovinu na ulazu u Stari grad, potrčao je za prestrašenom radnicom te je zgrabio i počeo tresti kako bi je ušutkao da ne doziva pomoć. Prethodno joj je pištolj uperio u glavu.

Držali taoce

Javnosti je svjež i slučaj neuspjele pljačke Privredne banke Sarajevo i svojevrsne talačke krize. Srećom, trojica naoružanih razbojnika koja su oružje uperila i prema policiji, uspješno su savladana.

– Činjenica je da su kriminalci sve suroviji. U strahu da ne budu uhvaćeni, spremni su na sve, odnosno upotrijebit će oružje i pucati. Nažalost, oružje je lako dostupno i jeftino, a kaznene sankcije male i policijska ovlaštenja slaba – kazao nam je višegodišnji policijski istražitelj iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Objekte ranije zaključavaju

Strah se odavno uvukao među uposlenike trgovina, kladionica, apoteka, banki i poštanskih poslovnica. U strahu od naoružanih i opasnih razbojnika, brojni objekti se zaključavaju već u poslijepodnevnim satima.

– Zaključavamo se, mada smo svjedoci da su mnoga razbojništva počinjena usred dana, ali generalno, strah je sveprisutan – kazala nam je uposlenica jedne apoteke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments