U stravičnom sudaru dva mercedesa poginuo privrednik Milan Babić

Kako se saznaje u Općini Drvar, Babić je zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih porodica i odazivao se na svaku humanitarnu akciju.

U saobraćajnoj nesreći kod Drvara poginuo privednik koji je zapošljavao 100 porodica

Općina Drvar proglasila je ponedjeljak Danom žalosti zbog smrti četrdesetosmogodišnjeg Milana Babića, istaknutog privrednika koji je zapošljavao više od stotinu povratničkih porodica.

Općina Drvar donijela je u nedjelju odluku kojim se ponedjeljak, 15. marta, na području ove općine proglašava Danom žalosti zbog smrti 48-godišnjeg Milana Babića iz Drvara koji je poginuo u subotu u saobraćajnoj nesreći.

Milan Babić poginuo na magistralnom putnom pravcu koji povezuje Drvar i Bosanski Petrovac, u mjestu Guvno pored Drvaram, oko 13,25 sati u sudaru s drugim vozilom, u kojem su još dvije osobe (22-godišnjaka) teže ozlijeđene.

Kako se saznaje u Općini Drvar, Babić je zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih porodica i odazivao se na svaku humanitarnu akciju.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je za Srnu da je otišao čovjek velikog srca i veliki humanista.

– Njegov gubitak osjetićemo svi. Doprinos koji je dao razvoju naše lokalne zajednice i održivom povratku je nenadoknadiv – rekla je Runićeva.

Ona podsjeća da je Babić zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih porodica, odazivao se na svaku humanitarnu akciju i znao je za svaki problem naći rješenje.

– Otišao je naš brat, drug, prijatelj. U njegovom srcu bilo je mjesta za sve. Veliki ljudi poput Miće žive zauvijek i Drvarčani će ga uvijek pamtiti – navela je Runićeva.

Babić će biti sahranjen sutra.

Kako su naveli iz MUP-a Kantona 10, u saobraćajnoj nesreći na licu mjesta smrtno je stradao vozač Mercedesa 48-godišnji M.B, dok je drugi učesnik nesreće, 22-godišnji S.G. iz Drvara, koji je upravljao također motornim vozilom marke “Mercedes” zadobio teže tjelesne povrede kao i njegov suvozač 22-godišnji B.R iz Drvara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79