U subotu obustava saobraćaja u 37 ulica u Sarajevu zbog održavanja Bh. povorke ponosa

Na zahtjev Organizacionog odbora Bh. povorke ponosa, a radi održavanja ovog događaja, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja od 7:00 do 14:00 u 37 ulica.

Izmjena režima saobraćaja u periodu od 7:00 do 14:00 sati na trasi kojom će se kretati učesnici povorke: Park Safeta Isovića – ulica Koševo – ulica Maršala Tita – Trg Bosne i Hercegovine – zgrada Parlamenta BiH.

Privremena izmjena režima saobraćaja podrazumijeva obustavu motornog i pješačkog saobraćaja, kao i zabranu parkiranja na pomenutoj trasi kretanja učesnika ovog događaja te dijelovima još 35 drugih ulica koje gravitiraju trasi njihovog kretanja.

Ovo su ulice u kojima će doći do izmjene režima saobraćaja:

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i na raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U zavisnosti od brzine, odnosno dinamike odvijanja ovog događaja te procjene operativnih organa MUP-a KS, na svim raskrsnicama na kojima se planira kretanje njegovih učesnika, policijski službenici MUP-a KS će vršiti povremena propuštanja vozila, kao i izlaze s parking površina unutar zone privremeno izmijenjenog režima saobraćaja do najkraće tačke spoja s ulicom neometanog saobraćaja.

Taksi štandovi koji se nalaze na trasi održavanja događaja, privremeno će se izmjestiti na prvi susjedni, a koji nije u zoni obuhvata privremene izmjene režima saobraćaja.

Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator ovog događaja je dužan ukloniti rekvizite korištene za njegovo održavanje te dovesti saobraćajnice u prethodno stanje.

O kojim dijelovima ulica će doći do obustave saobraćaja, kao i koji su alternativni pravci odvijanja saobraćaja možete pročitati u prilogu saopštenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79