U subotu stiže jesen, bit će toplija od prosjeka

U subotu stiže jesen, bit će toplija od prosjeka


Za stanovnike sjeverne Zemljine polulopte, jesen će početi u subotu, 23. septembra, u 8:50 sati. Ovo je trenutak kada Sunce prelazi sa sjeverne na južnu nebesku poluloptu, označavajući početak jeseni na sjevernoj hemisferi. Jesen će trajati sve do 22. decembra, kada će zvanično početi zima. Za one koji žive na južnoj hemisferi, ovaj trenutak označava početak proljeća.

Obdanica i noć će biti iste dužine u utorak, 26. septembra.

Jesen donosi sa sobom mnoge promjene u vremenskim uslovima. Prepoznatljivo za ovo doba godine su padavine, promjenljivo vrijeme, i postepeni pad temperature. Međutim, meteorolozi naglašavaju da će prvi dan jeseni biti relativno topliji od prosjeka.

Prema meteorološkim prognozama, u narednom periodu ne očekuje se značajno pogoršanje vremena. Takođe, za sada nema nagovještaja za ozbiljnije kišne ili tmurne dane jeseni. Umjesto toga, u narednom periodu, očekuje se toplije vrijeme od prosjeka, sa manjom količinom padavina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija