U sudaru dva autobusa i auta šest vojnika povrijeđeno, umrla žena

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na Staroj kliškoj cesti kod Splita preminula je žena. Sudarila su se dva autobusa, u jednom su bili vojnici, a u drugom školarci, te automobil splitskih registracija .

– Sudar je bio strašan, svi su u autobusu vrištali – rekli su školarci.

Automobil koji se kretao iz smjera Splita iz neutvrđenih je razloga skrenuo u traku suprotnog smjera izazvavši tako sudar s dva autobusa.

Autobus “Prometa” Makarska ostao je popriječen preko obje trake saobraćajnice, a vozač vojnog autobusa ostao je pribran pa je nakon nesreće autobus sklonio na dvorište privatne kuće uz cestu.

MORH javlja da je u nesreći povrijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske. Oni su se nalazili u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split i zatražili su ljekarsku pomoć koja im je pružena u KBC-u Split.

– U nesreći koja se dogodila u 7:37 sati na mjestu je poginula 56-godišnja žena iz privatnog automobila, dok je ukupno devet putnika iz oba autobusa povrijeđeno. Nitko od njih nije životno ugrožen – rekao je za Hinu doktor Miho Sušić iz splitskog KBC-a.

– Većinom se radi o povredama koje putnici u autobusu zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti jedan lom podlaktice, što se računa kao teža povreda, s obzirom na to da se svaki lom tretira kao teža povreda. Svih devet putnika su na obradi u bolnici, pa će se vidjeti koje su točno povrede zadobili – izjavio je Sušić.

Policija je na licu mjesta i obavlja uviđaj, a cesta je zatvorena za sav saobraćaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79