U sudaru u tunelu poginuo muškarac

U teškoj nesreći koja se dogodila oko 11:15 sati u splitskom tunelu pod Marjanom poginuo je vozač Peugeota 3008, dok je još dvoje ljudi teško povrijeđeno.

U sredini tunela došlo je do frontalnog sudara, a policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti nesreće.

Prema prvim informacijama, Peugeot, koji se kretao iz smjera Meja prema Spinutu, prešao je u suprotni saobračajni trak te se sudario s Alfom iz drugog smjera, javlja Dalmacija Danas.

Vozač Peugeota preminuo je na mjestu nesreće. Riječ je o starijem muškarcu do čijeg su se tijela, zbog težine nesreće, morali probijati vatrogasci koji su odmah došli na mjesto tragedije. Dva vozila Hitne pomoći prebacila dvije osobe iz Alfe, muškarca i ženu, u splitsku bolnicu.

Policija je pozvala svjedoke nesreće, sve koji su se zatekli u tunelu u to vrijeme, da se jave najbližoj postaji (vozač Opela koji je nekako uspio izbjeći nalet na dva automobila koji su se sudarili ispred njega ostao je na mjestu nesreće), a zbog uviđaja je tunel bio zatvoren do 13,45 sati te se do tada promet odvijao oko Marjana, prenosi Dalmacija danas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79