U terorističkom napadu u Beču povrijeđena Bosanka, puštena na kućno liječenje

Državljanka Bosne i Hercegovine jedna od 22 osobe koje su ranjene u sinoćnjem terorističkom napadu u Beču, potvrdio je za Faktor Denis Hadžović, šef kabineta ministrice vanjskih poslova BiH.

– Riječ je o državljanki BiH iz Zenice, Belmi Musić rođenoj 1991.godina. Ona je prema informacijama iz Opće bolnice Beč AKH lakše povrijeđena i puštena je na kućno liječenje – navodi Hadžović.

U terorističkom napadu koji se sinoć dogodio ubijene su četiri osobe i jedan od napadača. Grad je pod opsadom policije i vojske.

Austrijska policija uhapsila je 14 ljudi povezanih s glavnim osumnjičenim u napadu u Beču, saopćio je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer na konferenciji za novinare u utorak.

Dvadesetogodišnjaka, dvojnog austrijsko-sjevernomakedonskog državljanstva, ubila je policija na licu mjesta u napadu u kome su četiri osobe ubijene i 22 su ranjene.

Policajci su pretresli 18 stanova u okviru istrage napade, prenosi Reuters.

U Austriji je proglašena trodnevna žalost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79