U teškoj nesreći kod Ivanić-Grada poginula natjecateljica Farme

Jutros rano ujutro oko pet sati u teškoj nesreći u mjestu Topolje kod Ivanić-Grada poginula je 24-godišnja Edita Ptičar, natjecateljica aktualne sezone ”Farme”.

Navodno je u automobilu bila s još jednom osobom, a navodno nisu bili vezani. Više će se znati nakon policijskog očevida.

“Jutros smo primili vijest koja nas je jako rastužila. Nova TV Editinoj obitelji i bližnjima izražava duboku sućut zbog gubitka”, objavili su na Facebook stranici ”Farme”.

Priopćenjem se javila i policija.

“Danas, 14. prosinca oko 5 sati u Ivanić Gradu, u mjestu Topolje u Ulici braće Radića do prometne nesreće došlo je najvjerojatnije uslijed slijetanja s kolnika osobnog automobila marke Audi 80, sisački registarskih oznaka u vlasništvu 26-godišnjaka. U prometnoj nesreći smrtno je stradala 24-godišnjakinja, a 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava. U tijeku je očevid”, objavili su iz policije.

Gepostet von Edita Ptičar-farma 2018 am Montag, 22. Oktober 2018

Policija upozorava: Koristite pojas

Također, policija poziva na poseban oprez u prometu. Posebno naglašavaju na važnost korištenja sigurnosnog pojasa.

“Slijedom navedenih podataka, koji nedvosmisleno ukazuju na značajni utjecaj korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje u vidu smanjenja vjerojatnosti nastanka ozbiljnih ozljeda ili smrtnih posljedica, pozivamo sve sudionike koji se prevoze u vozilu u kojem postoji ugrađen sigurnosni pojas, da ga obavezno koriste.

Može se navesti da je prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa kao jedan od prekršaja „četiri glavne ubojice u prometu”, zajedno s vožnjom pod utjecajem alkohola, nepropisnom i neprilagođenom brzinom i uporabom mobitela u vožnji.

Gotovo je nevjerojatan izostanak percepcije o veličini ovog problema kada je stradavanje u pitanju. Ljudi nisu svjesni da ih nevezanjem, prilikom slijetanja vozila s ceste ili prevrtanja, sile koje djeluju u tim trenucima pretvaraju u projektile, koji donose zlo sebi i drugima u vozilu. Osim toga, izuzetno su česta izlijetanja osoba iz vozila, koje gotovo u pravilu smrtno stradavaju, a oni koji su bili vezani, ostaju u vozilima s lakšim ozljedama.

Ponovo apeliramo na sve vozače i druge sudionike koji sudjeluju u prometu na cesti da svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika.

Na području Policijske uprave zagrebačke, od 49 prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u 13 njih, krivac prometne nesreće je bio pod utjecajem alkohola. U isto vrijeme, u 13 prometnih nesreća, osobe koje su smrtno stradale, nisu koristile sigurnosni pojas. Na žalost, u svakoj drugoj prometnoj nesreći uzrok je alkohol ili je izgubljeni život, korištenjem sigurnosnog pojasa, mogao biti spašen”, piše policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments