U Tešnju i dalje priče kruže o smrti mladića (18): Nesretniku srce zatajilo odtableta koje je sa sobom donio maloljetni iz Njemačke?!

“Postoji verzija da se sve odigralo u noćnom klubu. Bio je u društvu gazdinih i baninuh sinova. Između 23:45 – 00:15 mladiću je pozlilo. Počeo se tresti i napade dobivati. Drugari su ga izveli vani na zrak. Stavili su ga u automobil i vjerovatno odveli na vikendicu.

Nije mu bilo bolje. Vratili su ga kući gdje ga je otac vidio plavog i odmah odveo u Hitnu Pomoć. Ne znam da li su inspektori izuzeli kamere sa poslovnih objekata i noćnog kluba” – ispričao je sagovornik za portal Crna-Hronika.

Zašto je stalo srce tek punoljetnog mladića iz Tešnja i dalje je misterija…

Bosansko-hercegovačka javnost s nestrpljenjem očekuje rezultate istrage, je li mladiću zaista droga stavljana u piće? Očekuje se i potvrda teze da su među osumnjičenima sinovi dvojice policajaca, jesu li neki od njih u bijegu te hoće li biti uhićenih. Nažalost život jednoga mirnoga mladića nesretno je ugašen na samome početku, na proslavi vlastite punoljetnosti.

Otac Admir, dan nakon što je klanjao dženazu svom sinu: “Neko mu je nešto stavio u piće. Ne mogu vjerovati da nema mog Almedina

(Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca).

Zašto nije utvrđeno i šta je uzrokovalo zatajenje srca kod mladog i sasvim zdravog čovjeka koji nije imao zdravstvenih problema?

Vrijeme je da javnost zna potpunu priču, jer ovo do sada su bile iskrivljene istine jer svi se nečega ili nekoga boje. Možda je nesretniku srce zatajilo od ecstasy-ija koje je sa sobom donio maloljetni E.Š. iz Njemačke?!

Ecstasy koji je sadržavao veoma visok postotak aktivne supstance MDMA, a koji je u kombinaciji sa žestokim alkoholom prečica do smrti. Razumijemo mi i roditelje, i da je za njih ovo sve preteško i prebolno. No kada postaneš svjestan da tvoje dijete ne može niko i ništa vratiti nađeš se na raskrsnici dva puta gdje biraš da li ćeš da budeš:

“Onaj u kojeg se upire prstom i govori ti nesretnici su djetetu organizovali proslavu rođendana na koji je došao neko nepozvan podvalio im djetetu drogu i ubio ga”.

Ili ćeš da budeš onaj u koga će se do kraja života upirati prstom i govoriti:
“Njihovo dijete na svoj rođendan uze drogu i umre”.

Svjesni smo šta je od ovog dvoje “manje” zlo i manje bolnije.
Znamo da i o mrtvima treba sve najbolje i najljepše, ali zarad istine i pravde, niko ovdje nikome nije ništa “podvalio” i da je taj neko to uzeo a da nije znao niti bio svjestan toga šta uzima, jer nažalost nije ovo prvi puta, i nije to od jučer da je nesretnik zakoračio u taj tamni svijet droga. I neka nam ne zamjere, mi pišemo o čemu drugi šute.. – piše RIS region

Fikreta Dugalić, majka preminulog Almedina: “Želimo istinu! Na tabletama sam, muž je u Hitnoj!


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79