U TK opasnost od novih poplava: Najkritičnije stanje sa rijekom Sprečom (FOTO/VIDEO)

Nakon kišnih padavina došlo je do porasta vodostaja rijeka na području Tuzlanskog kantona, a najkritičnije je stanje sa rijekom Sprečom – potvrđeno je za portal Tuzlanski iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona.

Također, postoji opasnost od izljevanja rijeka i mogućih poplava. Sve opštinske službe Kantonalne uprave civilne zaštite TK prate situaciju na terenu te redovno izvještavaju o trenutnom stanju.

Načelnik opštine Lukavac, Edin Delić putem svoje fb stranice objavio je video i fotografije nabujale rijeke i poplavljenih njiva, uz upozorenje da je najteže stanje u MZ Poljice, te u MZ Šikulje gdje je voda oštetila most. Također, voda je stvorila opasnost i u dvorištu jedne kuće u naselju Gnojnica.

Delić je kazao da će Opštinski štab civilne zaštite Lukavac proglasiti mjere, a pozvao je i sve prisutne iz mjesnih zajednica da izvještavaju nadležne službe o stanju na terenu.

U TK opasnost od novih poplava: Najkritičnije stanje sa rijekom Sprečom

U TK opasnost od novih poplava: Najkritičnije stanje sa rijekom Sprečom

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Dienstag, 30. April 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79