U toku protesti ugostitelja u Tuzli

Pred zgradom Vlade TK u toku su protesti ugostitelja zbog odluke Kriznog štaba TK da se radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata ograniči na 20 sati.

Kako javlja reporterka RTV s terena predstavnici ugostitelja ušli su na pregovore sa predstavnicima Vlade i Kriznog štaba TK.

Naredbom je koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona se od danas 03.03.2021. rad svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona ograničava na najduže do 20:00 sati.

Ova naredba odnosi se na sve ugostiteljske objekte, bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta, a važi do 18. marta 2021. godine.

Tuzlanski ugostitelji okupljeni kroz neformalnu grupu su upravi policije MUP-a TK predali zahtjev da u skladu sa epidemiološkim mjerama danas u 12:00 sati održe mirne proteste ispred zgrade Vlade TK.

Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona dostavljeni su slijedeći zahtjevi: 1. Vraćanje radnog vremena regulisanog zakonom do 23:00 h

2. Ukoliko ne dođe vraćanja radnog vremena do 23:00 h, tražimo odgovornost nadležnih donosioca osporavanih naredbi i odluka da preuzmu odgovornost za nadoknadu štete nanesenom naredbom o skraćenom radnom vremenu.

3. Sastanak sa premijerom Vlade TK, ministrom zdravstva TK i predstavnicima Kriznog štaba TK.

4. Tražimo prisustvo predstavnika ugostitelja pri kreiranju i donošenja odluka i naredbi koje su vezane za ugostiteljski sektor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79