U Trebinju oduzete cigarete u vrijednosti preko 70.000 KM, uhapšene dvije osobe

U Trebinju uhapšene dvije osobe zbog sumnje na krijumčarenje cigareta nakon što policajci otkrili da u Jeepu prevoze 13.470 kutija tržišne vrijednosti preko 70.000KM.

U nastavku Operativne akcije “Štit 2021”, pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, 16. srpnja 2021. godine, na području Trebinja, u graničnom pojasu na sektoru A8 Lastva na sporednom šumskom putu, zaustavili su i kontrolirali putničko motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine T. R.

Pregledom vozila uočena je veća količina cigareta, a kontrolirana je još jedna osoba bez dokumenata S. S.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak suda BiH, koji su naredili da se obavi uviđaj lica mjesta te da se predmetno vozilo, cigarete kao i osobe sigurno provedu u stanicu granične policije Trebinje na daljnje postupanje, zbog počinjenog kaznenog djela Krijumčarenje.

Obavljenim pretresom utvrđeno je da se radi o 13.470 kutija cigareta bez trošarinskih markica, tržišne vrijednosti preko 70 000 KM.

Navedene osobe su na licu mjesta lišene slobode, a vozilo i cigarete su oduzeti. Rad na navedenim aktivnostima se nastavlja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79