U Trnovu kao na Alpama: Više od 1,5 metar snijega! (FOTO)

Već nekoliko dana zajedničkim naporima općinskih službi u Trnovu, javnih i privatnih poduzeća, organizacija i građana na Bjelašnici se vodi borba s velikim snježnim nanosima, a kako bi se uspostavilo normalno funkcioniranje života na prostorima ove općine u Sarajevu.

Visina snijega 169 centimetara

Snježni prekrivač koji je, prema službenim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda ovih dana dosezao i do 169 centimetara, a ponegdje su snježni nanosi bili i značajno viši, prijetio je potpunom paralizacijom života na ovom području.

Kako bi se izbjegao takav scenarij i proglašenje stanja elementarne nepogode, odnosno, prije svega, očuvala komunikacija, nesmetano dopremanje namirnica u bjelašničkim selima, ali i pristup gospodarskim, turističkim kapacitetima i, posebno, skijaškim stazama na Bjelašnici, održan je sastanak predstavnika struktura Općine Trnovo, ZOI ‘84, Policijske uprave Hadžići, Policijske stanice u Trnovu, Direkcije za ceste Sarajevske županije, predstavnika poduzeća i organizacija koje rade na održavanju puteva u ovom kraju, kao i drugih aktera.

Kako su potvrdili iz Općine Trnovo, zacrtani ciljevi su ostvarenim velikim naporima i zalaganjima svih aktera. Posebno je naglašena briga o lokalnom stanovništvu, ali i posjetiteljima Bjelašnice.

U tom smislu, uspostavljena je nesmetana komunikacija sa svim selima.

Istovremeno i prostor platoa Babinog dola se intenzivno održava kako bi se omogućilo funkcioniranje turizma i sportskih aktivnosti građana i turista. U narednim danima nadležne strukture najavljuju nastavak intenzivnih djelovanja kako bi se očuvale nesmetane aktivnosti na području Bjelašnice, odnosno Trnova.

Općinske strukture zahvaljuju svim akterima koji su dali doprinos kako bi se očuvalo normalno funkcioniranje života na Bjelašnici i prostorima općine Trnovo u ovom razdoblju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79