U tučnjavi kod Sarajeva učestvovao i maloljetnik: Jedna osoba zadobila povrede opasne po život

U Hadžićima kod Sarajeva sinoć je došlo do tučnjave u kojoj je učestvovalo pet osoba, od kojih je jedna maloljetna. Povrijeđene su tri osobe, od koji je jedna zadobila povrede opasne po život. Dvije osobe su uhapšene zbog pokušaja ubistva.

Sinoć u 20:05 policija je obaviještena da je u ulici Bjelašnička, općina Hadžići, došlo do tučnjave.

Policijski službenici su došli do saznanja da je došlo do tučnjave između S.Č. koji je rođen 2002. godine, S. Č. koji je 2002. godište te maloljetne osobe rođene 2004. godine, nastanjenih u Hadžićima.

Oni su se sukobili sa D. P. rođenim 1982. godine i S. P. rođenim 2003. godine, nastanjenim u Hadžićima.

Tom prilikom je S. Č. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, nanesene oštrim predmetom, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobili su S. Č. i maloljetna osoba, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći u UKC-u i Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu upućeni na kućno liječenje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Sinoć u 22:50 sati D. P. i S. P. su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistva u pokušaju. Predati su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79