U tunelu Crnaja saobraćaj se odvija jednom trakom

Počeli su pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje. U narednim danima na ovoj dionici doći će do izmjene u režimu saobraćaja. U vremenu od 4:30 do 23 sata kroz tunel će se saobraćati jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima, dok će od 23 do 4:30 sati saobraćaj u tunelu biti obustavljen.

– Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Na dionicama u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćili su iz BIHAMK-a.

Saobraćaj zbog radova obustavljen je u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

– Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice – Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put. Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari – Živinice, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad – kazali su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79