U Tuzli u 68. godini iznenada preminuo dr. sci. Vlado Madžarević

Sa fakulteta elektrotehnike u Tuzli upućena je tužna obavijest o iznenadnoj smrti uvaženog profesora Madžarevića:

“Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO «Elektrotehnika i sistemi konverzije energije» Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli. Profesor Madžarević dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao. Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 13.07.1976. godine kao prvi diplomirani student Fakulteta elektrothenike u Tuzli na kojem je proveo svoj cijeli radni vijek. Od 2001. do 2005. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike a odlaskom u zasluženu penziju dodjeljeno mu je počasno zvanje profesor emeritus.

Komemoracija uvaženom profesoru Madžareviću će biti upriličena na Fakultetu elektrotehnike o čemu će blagovremeno javnost biti obaviještena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79