U velikoj akciji MUP-a TK i Policije Brčko Distrikta uhapšena lica iz Tuzle, Gračanice i Srebrenika

Koordiniranim zajedničkim aktivnostima Uprave policije MUP-a TK i Policije Brčko distrikta BIH, jučer je realizovan dio operativne akcije kodnog naziva “KLANAC” kojom prilikom su, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BIH, na području Tuzlanskog kantona izvršeni pretresi na šest lokacija (Gračanica, Tuzla i Srebrenik), a čemu smo sinoć pisali.

Pretresi su realizovani na osnovi naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BIH, s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih dijela iz oblasti zloupotrebe narkoričkih sredstava, posjedovnja i krijumčarenja nelegalnog naoružanja od strane organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na širem području Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, i to: oko 30 000 KM u raznim apoeima, pmv. marke Hyndai, oko 4 kg. bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, dvije automatske puške, sedam okvira za automatsku pušku, više komada municije različitog kalibra, dvije tromblonske mine, više komada ručnih bombi, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Slobode je lišeno šest lica i to: H.T., rođen 1987.godine iz Gračanice, E.T., rođen 1978.godine iz Gračanice, E.A., rođen 1987.godine iz Tuzle, A.H., rođen 1988.godine iz Gračanice, M.T., rođen 1985.godine iz Gračanice i E.A., rođen 1979.godine iz Srebrenika.

Istog dana, H.T., E.A. i A.H., su predati službenicima Policije Brčko distrikta BIH, te će u narednom periodu prema nadležnom tužilaštvu Brčko distrikta BIH, protiv imenovanih, biti upućeni adekvatni Izvještaji, dok su E.T., M.T. i E.A. zadržani u prostorijama za zadržavanje MUP-a TK, te će u Zakonom predviđenom roku, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Navedene aktivnosti su rezultat uspješne saradnje Uprave policije MUP-a TK, Policije Brčko distrikta BIH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno sigurnosne agencije BIH, koja će i u narednom periodu biti nastavljena u borbi protiv svih oblika  kriminala, posebno organizovanog piše Tuzlainfo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79