U velikoj akciji u Albaniji zaplijenjeno 430 kilograma kokaina

U Albaniji je zaplijenjeno oko 430 kilograma kokaina, ulične vrijednosti oko 40 miliona eura, i uhapšeno 10 osoba, u zajedničkoj policijskoj akciji sa Crnom Gorom.

Ova lica osumnjičena su da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge, saopšteno je iz Uprave policije u Podgorici.

Zaplijenjena su i tri pištolja, tri automatske puške i veća količina municije različitog kalibra, tri vozila i oko 20.000 eura.

Iz policije navode da je 7. jula u Luku Bar brodom iz Kolumbije dopremljen kontenjer u kojem se nalazilo organsko đubrivo raspoređeno na 20 paleta.

Tovar je kroz Crnu Goru bio u tranzitu, dok je krajnja destinacija bila Albanija.

Službenici Uprave prihoda i carina su na osnovu svojih carinskih ovlašćenja izvršili otvaranje kontejnera i istovar robe, gdje na licu mjesta raspoloživom opremom nisu mogli utvrditi tačan hemijski sastav pristigle robe o čemu su obavijestili službenike Uprave policije.

Službenici Uprave policije su sprovodili mjeru tajnog nadzora – praćenje prevoza i isporuke predmeta krivičnog djela – kontrolisanu isporuku.

Rezultat ove aktivnosti bila je jučerašnja pljenidba 595 vreća organskog đubriva, za koje se osnovano sumnja da se u njima nalazi oko 430 kilograma kokaina i hapšenjem deset osoba u Albaniji, dok se za određenim brojem osoba još traga.

Ovo je bila zajednička višemjesečna akcija službenika Uprave policije i Uprave prihoda i carina, u saradnji sa policijskim službenicima Albanije i koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom Crne Gore i nadležnim državnim tužilaštvom Albanije, čiji je kodni naziv “Port” u Crnoj Gori, a “Konsistenca” u Albaniji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79