U veoma teškom stanju: U šumi između Crne Gore i BiH pronađeno 10 migranata

Kod graničnog prelaza Zupci prema Crnoj Gori jutros je pronađeno 10 migranata, među kojima i petoro djece i jedna trudnica, u veoma teškom stanju, rekao je Srni koordinator za deminiranje pri gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina.

Pamučina je naveo da su migrante u šumi pronašli pripadnici Civilne zaštite Trebinje, prilikom postavljanja tabli upozorenja na opasnost od minskih polja u pograničnom području.

– Zatekli smo ih u veoma teškom stanju. Pet dana su bili bez hrane i pića, a najstrašniji prizor su iscrpljena djeca i trudnica koju smo jedva iznijeli do graničnog prelaza – rekao je Pamučina.

On je istakao da je od migranata saznao da su ih na teritoriju BiH prebacili pripadnici policije Hrvatske.

– Ovo je nečuveno. Sama je sreća da smo danas postavljali table i slučajno ih pronašli. Pitanje je šta bi da njima bilo – rekao je Pamučina, navodeći da je riječ o Kurdima iz Iraka i Irana.

Migrant, koji se predstavio kao Jusuf, rekao je da su krenuli ka Italiji, ali da ih je hrvatska policija spriječila u tome.

– Tu su neljudi koji su nas ostavili bez hrane – dodao je Jusuf.

Migrante je preuzela Granična policija BiH, dok su im pripadnici Crvenog krsta obezbijedili ljekara i hranu.

S obzirom na to da je riječ o iscrpljenim licima, biće im pružena adekvatna medicinaska pomoć.

Broj pronađenih migranata na području Hercegovine povećan je dolaskom lijepog vremena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments