U više nesreća povrijeđeno četiri vozača motocikla

Foto: Arhiv/Ilustracija

U nedjelju na putevima u Bosni i Hercegovini dogodilo su se tri saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđene četiri osobe.

Prvo su u nesreći kod Mrkonjić Grada povrede zadobili Banjalučani M. M. i D. M. M.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave (PU) Mrkonjić Grad, na magistralnom putu Baraći – Mliništa kod Mrkonjić Grada jučer oko 13.20 sati dogodila se nesreće u kojoj je M. M. iz Banja Luke upravljajući motociklom BMW izgubio kontrolu nad istim, te sletio sa kolovoza.

“U nesreći povrede je zadobio vozač M. M. i suvozač D. M. M., oboje iz Banja Luke”, navode iz policije.

Njima je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja “Doktor Jovan Rašković” u Mrkonjić Gradu, nakon čega su upućeni na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad.

“Rad na dokumentovanju nesreće je u toku”, naveli su iz policije.

Istog dana u 18.35 sati na magistralnom putu M-17, u mjestu Ovčari kod Konjica, dogodila se nesreća u kojoj je učestvovao E. G. (31) iz sarajevske općine Ilidža, koji je upravljao motociklom Suzuki.

“Povrijeđeni je zadobio povrede neutvrđenog stepena te je nakon pružene pomoći u Domu zdravlja Konjic, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Na mjestu događaja izvršen je uviđaj, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Nedugo poslije, u 20.45 sati, u mjestu Bobanovo selo kod Čapljine, dogodila se nesreća u kojoj je M. M. (26) iz Bobanov sela.

Mladić je upravljajući motociklom Yamaha sletio s puta i zadobio povrede neutvrđenog stepena.

Povrijeđeni je vozilom Hitne pomoći prevezen u KB “dr. Safet Mujić” Mostar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79