U vogošćanskom naselju Ugorsko odnijeli kontejnere, pa građani smeće nemaju gdje odložiti

Mještani vogošćanskog naselja Ugorsko bacaju smeće na mjestu gdje su nekada bili kontejneri, koji su sada uklonjeni, te se otpad počeo gomilati.

Kako je za Faktor kazao jedan od mještana riječ je o projektu koji realizira Općina Vogošća zajedno sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a kojim se želi ukinuti odlaganje smeća u kontejnere, te će, kako je istakao i niše za kontejnere, koje su ranije bile postavljene, također ukloniti.

– Dobili smo mi kante za dodlaganje otpada, međutim zbog neizgrađene infrastrukture mi nemamo gdje ni staviti te kante da bi bile pristupačne za odlaganje ali i prikupljanje otpada- navodi sagovornik.

Kaže da su to ukazivali više puta općinskim vlastima, ali da nisu dobili nikakav odgovor.

– Sada kad krenem da bacim smeće, ne mogu da ga bacim na cestu, jer nema kontejnera, pa ga povezem do prvog pristupačnog kontejnera, nekada i u drugoj općini. Žalili smo se Općini, ali naše žalbe su izignorisali . Općina je zakazala u ovom dijelu gdje živim. Maćehinski se odnose prema Ugorskom, a neke dijelove uređuju kao da je Las Vegas – priča ovaj stanovnik Ugorskog.

Ističe da je stekao dojam da Općina nema ljude koji se bave tom problematikom.

– Nikad mi niko nije odgovorio na e-mail i onda saznam da općina ima inspektora nadležnog za ova pitanja. Trebalo je riješiti tekuće probleme, ljudima osigurati infrastrukturu pa onda uklanjati kontejnere i rušiti niše – zaključuje sagovornik, ističući kako smeće sa tog mjesta već tri dana niko nije pokupio piše Faktor.

  Novi direktor UKC Tuzla, novi skandal! Kamerić doktorirao na privatnom fakultetu (VIDEO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79