U Vogošći napadnut policajac: Napadač uhapšen

Dana 29.03.2021.godine u 20,20 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj lišili su slobode lice A.O., rođen 1966.godine, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Isti je u alkoholiziranom stanju, prilikom saobraćajne kontrole u ulici 24.juni, općina Vogošća, prethodno odbivši da se zaustavi vozilom kojim je upravljao na jasan znak policijskih službenika, iste fizički napao i povrijedio. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79