U Vogošći uhapšen Suljagićev poznanik koji mu je dao teglu s eksplozivom

 

Nakon hapšenja Sanela Suljagića kod kojeg je pronađena eksplozivna naprava, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su i E. B. (45) iz Vogošće zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija te neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Ovo je mladić koji je prodavao napravu u Sarajevu: Teglu s eksplozivom dobio od poznanika

Policija je jučer u Zagrebačkoj ulici na Grbavici pronašla teglu u kojoj je bila eksplozivna naprava, a Suljagić je kazao da ju je dobio od poznanika iz Vogošće i da je eksploziv namjeravao prodati.

– U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti lice E.B. iz Vogošće. Izvršenim pretresom stana koji isti koristi na području općine Vogošća, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, drobilica, vaga, jedan pištolj nepoznate marke i kalibra, okvir za pištolj i četiri metka- navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo .

Obojica su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79