U vozilu pronađeno 350.000 EURA: Njemački carinici priznali kako su iznenađeni mjestom na kojem je novac bio skriven

Dužnosnici Glavnog carinskog ureda u Koblenzu su u četvrtak pronašli 350.000 eura u rezervnom kotaču tijekom kontrole vozila na autocesti A61.

Carinici su zaustavili 37-godišnjeg vozača s nizozemskim registarskim oznakama. Vozač je nizozemski državljanin. Rekao je kako je na putu za Italiju. Na pitanje posjeduje li opojne droge ili druge zabranjene predmete, 37-godišnjak je odgovorio negativno, no priznao je da je povremeno konzumirao drogu. Carinici su u ruksaku koji se nalazio na suvozačkom mjestu pronašli 1.300 eura. Vozač je rekao kako osim tog novca nema više gotovine.

Tijekom daljnjeg pregleda vozila, službenici su pronašli neobične znakove sastavljanja na rezervnom kotaču, koji je bio pričvršćen na donjoj strani poda vozila. Budući se izvana ništa nije moglo vidjeti, pozvali su službenike koji izvode rentgen za kontrolu vozila. RTG je potom otkrio “strana tijela” unutar gume. Vozač je izjavio kako ne zna ništa o sadržaju. Rezervni kotač sadržavao je ukupno 350.000 eura gotovine.

– Događa se da drogu nađete u rezervnom kotaču vozila, ali gotovina još nije pronađena u rezervnom kotaču u našem okrugu – objasnio je glasnogovornik za medije Glavnog carinskog ureda u Koblenzu Thomas Molitor.

Budući se nije moglo utvrditi podrijetlo gotovine, gotovina je zaplijenjena i pokrenuta je istraga. Zajednička financijska istražna skupina Ureda carinske istrage Frankfurt na Majni i Državnog ureda kriminalističke policije Rheinland-Pfalz preuzima daljnje istrage.

Svatko tko uđe u Njemačku s gotovinom i ekvivalentnim sredstvima plaćanja u ukupnoj vrijednosti od 10.000 EUR ili više iz države članice EU, napusti Njemačku i uđe u državu članici EU ili putuje kroz Njemačku mora na zahtjev carinika unijeti taj iznos prema vrsti, broju i vrijednosti pokazivanja, kao i objasniti podrijetlo, stvarnog vlasnika i svrhu. Svatko tko ne prikaže ili ne prikaže u cijelosti gotovinu ili ekvivalentno sredstvo plaćanja kad se to zatraži, kazneno je djelo. Upravni prekršaj može se kazniti novčanom kaznom do milijun eura prenosi Fenix-magazin/MD

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79