U Zagrebu se otrovalo šest osoba iz BiH, jedan preminuo, ostali u bolnici

Jedan je državljanin BiH preminuo, dok je šest ljudi sinoć spašeno u zadnji čas iz kuće na zagrebačkom Resniku koju je, navjerovatnije zbog kvara na bojleru, preplavio ugljikov monoksid.

Sedmorica muškaraca, stranih državljana, završila su hospitalizirana po zagrebačkim bolnicama, a jedan od njih je, kako je potvrdila zagrebačka policija, preminuo.

– Jučer, 20. ožujka oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući vlasništvo 66-godišnjakinje, najvjerojatnije je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine, od posljedica čega je 57-godišnjak smrtno stradao, dok su muškarci starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice – naveli su iz zagrebačke policije.

Uviđaj će se nastaviti danas.

– Čuli smo da je jedan od dečki iz kuće zvao gazdu. Rekao je da im je svima zlo. Kad je nastala cijela gungula u ulici, vidjeli smo njega vani na trijemu dok je šest njegovih kolega na podu kuće ležalo u besvjesnom stanju. Puno vozila Hitne pomoći je došlo, samo su ulazili i izlazili, otvarali su se prozori. Došli su i policajci i vatrogasci. Jednog po jednog su odnosili prema vozilima Hitne, dok su jednog mladića i reanimirali. Strašno je sve to izgledalo. Jadni ljudi. Došli su u Zagreb trbuhom za kruhom i onda ih ovo snađe – rekao je za “Jutarnji list” jedan od komšija.

Vlasnik kuće Marijan Kukas rekao je da već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj firmi, a da su otrovani radnici koji su stigli jučer.

– Jučer su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj. Iz policije su mi rekli da moraju napraviti očevid pa će točno znati – rekao nam je Marijan.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79