U Zenici napadnuta žena, očevici vidjeli migrante otuđili torbu sa 300 KM

Dvojica nepoznatih muškaraca napali su jutros oko 6.45 sati 47-godišnju S. G. iz Zenice, potvrdio je dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema riječima očevidaca, ženu su napala dvojica migranata koji su prethodno na sredini mosta razbili pivsku flašu te prijeteći krenuli prema njoj. Na mostu je ostao i polomljen kišobran te kapa.

– Dvojica NN muškaraca, na mostu na Kamberovića polju u Zenici, napali su S. G. iz Zenice te joj upotrebom sile otuđili torbu sa 300 KM novca i ličnim dokumentima. Tom su joj prilikom nanijeli i lakše tjelesne povrede – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK-a.

Na mjesto događaja izašli su policajci Policijske uprave 1 Zenica i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Zenica koja je na licu mjesta ukazala pomoć te odvezla povrijeđenu ženu.

Policajci će, napominje dežurni operativni, izvršiti uviđaj te sačiniti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o događaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79