U Zenici preminula tri pacijenta oboljela od koronavirusa

Tokom proteklog vikenda na Covid intenzivnoj njezi u Kantonalnoj bolnici u Zenici preminula su tri pacijenta oboljela od koronavirusa.

Pacijenti koji su bili pozitivni na koronavirus imali su teški oblik oboljena pluća i bili su na respiratoru.

“U subotu 25.07. 20. je preminuo muškarac 1955 godište iz Visokog koji je imako i komorbiditete u vidu više hroničnih bolesti. Jučer su preminula dva pacijenta. Žena, 1959 godište iz Maglaja koja je imala komorbiditet sistemskog oboljenja i muškarac 1973 godište iz Zenice koji nije imao komorbiditeta – saopćio je Operativni tim KB Zenica.

Kako se navodi, trenutno se na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica nalazi 60 pacijenata od kojih je 49 sa težom kliničkom slikom na Covid odjelu.

Na respiratoru u Covid intenzivnoj njezi tri pacijenta, na monitoringu vitalnih parametara pet pacijenata i na kiseoničkoj potpori desetak pacijenata.

“U depandansu odjela za infektivne bolesti u Stacioneru se oporavlja jedanaest pacijenata sa lakšom kliničkom slikom bolesti – saopćeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79