U Zenici se nastavlja grijanje sve do Bajrama?

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović kontaktirao je kompaniju “ArcelorMittal” i dogovorio da se građanima čim prije pusti grijanje, budući da se brojni građani, zbog niskih temperatura, smrzavaju u stanovima.

Ovu informaciju za “072info” potvrdila nam je Alena Kahrimanović, portparol “ArcelorMittala”.

-Menadžment Kompanije je odlučio da se grijanje Grada nastavi sve dok se vremenski uvjeti značajnije ne poprave – kaže Kahrimanović.

Govoreći kada bi građanima mobli biti topli radijatori, Kahrimanović napominje da to ne mogu precizirati u ovom trenutku.

-Ali, idemo sa tehničkim pripremama čim prije – kaže ona.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, kratko je prokomentirao ovu informaciju za 072info.

-Zahvalio bih se Nikhil Mehti, generalnom direktoru “ArcelorMittala”, koji me ispoštovao istoga trenutka kada sam zatražio da se građanima pusti grijanje. Nedopustivo je da se građani smrzavaju u stanovima, dok su vani niske temperature. Obavijestio sam i JP “Grijanje”, koje, također, spremno dočekuje da se pusti grijanje. Rekao sam da građanima, s obzirom na nestabilno vrijeme i u narednom periodu, radijatori budu topli sve do Bajrama – kazao je Kasumović za 072info.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79