Ubica iz Ilijaša uhapšen u bolnici, čuva ga sudska policija

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo su u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, uhapsili Muharema Garapliju iz Ilijaša nakon što je došao sebi poslije pokušaja samobistva 21. septembra kada je nožem usmrtio svoju suprugu Sadžidu.

– Lice je lišeno slobode 29. septembra zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. KZ FBiH, te je uz Zapisnik o predaji osobe lišene slobode, predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Shodno tome on je u UKC-u Sarajevo pod nadzorom Sudske policije KS- kazao nam je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić za “Avaz” je kazala da je Kantonalnom sudu Sarajevo upućen prijedlog da se Muharemu Garapliji odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, Muharem Garaplija (1965) je u Ulici Hašima Spahića u Ilijašu nožem ubio suprugu Sadžidu (1963), nakon čega je pokušao da počini samoubistvo. Sa teškim povredama je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika.

Muharem je usmrtio suprugu Sadžidu udarcem nožem u vrat .

Njihove komšije su za “Avaz” ranije ispričale da se zlo moralo dogoditi. Kazali su da su čuli lupanje, ali da nisu obraćali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

– Svađali su se međusobno, ali i zbog problematičnog sina – kažu komšije.

Upravo je sin alarmirao policiju jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi s unutrašnje strane pa nije mogao otvoriti vrata. Odmah je otišao u Policijsku stanicu Ilijaš, koja se nalazi svega desetak metara dalje od mjesta zločina.

Vatrogasci su preko balkona ušli u unutrašnjost. Policija je u stanu zatekla mrtvu ženu i Muharema, koji je ležao pored nje i davao znake života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79