Ubica iz Kiseljaka bio je patološki ovisan o djevojci!

U Županijskom sudu Zagreb jučer je nastavljeno suđenje Davidu Komšiću (20), svirepom ubici iz Kiseljaka, koji je 22. februara prošle godine u Zagrebu sa 88 uboda nožem ubio trudnicu Kristinu Krupljan (18).

 

Matea Komšić, sestra optuženog, koja se družila s ubijenom djevojkom, trebala je svjedočiti, ali je iskoristila zakonsko pravo i to odbila. Svjedočila je defektologinja iz Centra za socijalnu skrb Pešćenica. Svjedokinja je opisala Komšića kao emocionalno nezrelu osobu, jer je bio patološki ovisan o osobama koje su mu bliske, o roditeljima, prijateljima i djevojci.

Kazala je, također, kako je Krupljan odustala od optužbi za prijetnje protiv Komšića, jer je tada izjavila da očekuje njegovo dijete i da će se vjenčati kad postane punoljetna.

Krupljan ubijena nožem

Komšiću je u maju 2015. bila izrečena mjera zabrane pristupa nesretnoj djevojci, dok mu je u februaru 2016. izrečena zaštitna mjera zbog prijetnji koje joj je uputio, pojasnila je svjedokinja.

Jučer je trebao svjedočiti i Zdravko Krznarić, arhitekt s kojim je Kristina, navodno, bila trudna. No, on se zbog bolesti nije pojavio. Tako je jučer pročitan njegov raniji iskaz i preslušan SMS.

Komšićev advokat Veljko Miljević odustao je od Krznarićevog ispitivanja, jer je njegov branjenik rekao kako ne poznaje ovog arhitektu, za kojeg mu je Krupljan rekla da je trudna s njim te da planiraju živjeti zajedno.

 

CrnaHronika/TNT

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79