Ubica manekenke Sare Asanović izvršio samoubistvo u šupi kada ga opkolila policija

Marjan Stamenković (47) koji je osumnjičen da je ubio manekenku Saru Asanović (27), izvršio je samoubistvo tokom policijske akcije u Vranju. On je ranije ubio još dvije žene zbog čega je bio u zatvoru u Srbiji.

On se zabarikadirao u šupi jedne porodične kuće, gdje se ubio. Tragedija se dogodila oko 18 sati u kafiću na benzinskoj pumpi u blizini glavne autobuske stanice u Vranju. Nesretna djevojka, koja je pogođena sa šest metaka, preminula je na licu mjesta, a poslije zločina ubica je pješice otišao s pumpe.

Ovo je ubica manekenke Sare: Prije 23 godine udavio djevojku, drugu iskasapio nožem 2006.

Tragedija se dogodila u subotu oko 18 sati u kafiću na benzinskoj pumpi u blizini glavne autobuske stanice u Vranju. Nesretna djevojka, koja je pogođena sa šest metaka, preminula je na licu mjesta, a poslije zločina ubica je pješice otišao s pumpe.

Sjedjela na pumpi

– Djevojka je sjedela sa jednim muškarcem u kafiću na pumpi i pila kafu. Potom je ušao napadač, ispalio nekoliko hitaca u nju i pobjegao. Zasad se pretpostavlja da su Marjan i Sara bili u vezi – priča izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni Marjan ima podeblji krivični dosije i ukupno je 12 godina bio u zatvoru.

– On je u noći između 12. i 13. januara 1998. udavio Vranjanku A. T. Marjan je 22. novembra 2006. drugu djevojku nekoliko puta ubo u grudi, a također je povrijedio nožem i njenog pratioca. Srećom, djevojka je preživela. Za ubistvo je u Okružnom sudu u Vranju osuđen na sedam godina zatvora, a nakon žalbe tužilaštva Vrhovni sud je kaznu preinačio na devet godina – piše portal Vranje.

Kako pričaju mještani, Sara je bila udata pa se razvela.

– Zabavljala se sa jednim Turčinom u Vranju, jer je on radio ovde, valjda na izgradnji auto-puta, i udala se u Turskoj. Imala je dobar brak, čuvali su je i njegovi roditelji, ali kako je govorila, nije mogla da se prilagodi načinu života u turskoj porodici. Vratila se ubrzo u Vranje. Nakon prvog braka govorila je da joj ne pada na pamet da se ponovo uda jer je još mlada – pričaju mještani.

Sara Asanović je, prema riječima mještana i poznanika, bila izrazito lijepa i atraktivna djevojka.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79