Ubica sa Sokoca upucao komšiju u radnji, tvrdi da se spotakao, pao, a pištolj sam opalio

Osoba inicijala R. Đ., sa Sokoca, ubijena je jučer, a pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su M. K. zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. Ubistvo je prijavljeno jučer oko 13:30 sati Policijskoj stanici Sokolac.

Nakon toga je izvršen uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, saopćili su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kako pišu “Nezavisne“, riječ je Mirku Kovačeviću iz Sokoca koji je uhapšen zbog sumnje da je iz pištolja, bez namjere, ubio komšiju Radomira Đerića.

Nezvanične informacije kažu da je Kovačević kod sebe imao pištolj, te da se u jednom momentu spotakao, pao, te je pištolj opalio i pogodio Đerića. Sve se događalo u Đerićevoj radnji, gdje je Kovačević došao da kupi neke stvari.

Osumnjičena osoba će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na daljnje postupanje.

U toku je dokumentovanje krivičnih djela ubistva i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

-U toku je dokumentovanje krivičnih djela ‘Ubistvo’ i ‘Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’, nakon čega će, dana 01.06.2021. godine lice M.K. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, na dalje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79